Wie is de mol 2020 China – Alle locaties

Alle locaties van WIDM 2020 in China

Wie is de mol 2020 - China

Wie is de mol 2020 speelt zich dit jaar af in China, het land van de rijzende zon. De mol, kandidaten en presentator Rick van de Westelaken spelen het spel voornamelijk in de provincie Hénán. Hénán ligt in het oosten van China, is vier keer zo groot als Nederland en heeft meer dan 100 miljoen inwoners.


Als wie is de mol liefhebbers volgen wij natuurlijk wie is de mol 2020 op de voet. Wij geven je graag een inkijkje in de locaties waar wie is de mol zich dit jaar afspeelt: China.

Wie is de mol 2020 locaties - aflevering 1

Wie is de Mol 2020 start in Sanmenxia bij de indrukwekkende Hangu Pass (hángǔguān). De Hangu Pass is de historische poort van de oude hoofdstad Xi’an. De Hangu Pass staat aan de zuidelijke oever van de gele rivier en is dé plek waar volgens Chinese legendes Lao-Tse het Taoïsme is gestart.

Na het bezoeken van de Hangu Pass komt de groep aan in Sanmenxia. Sanmenxia staat bekend als zwanenstad en is bekend omdat deze stad aan de gele rivier ligt, dit is de tweede langste rivier van China.

Wie is de mol 2020 locaties - aflevering 2

De tweede aflevering speelde zich af bij de dam van Sanmenxia. De dam wordt gezien als “trots” van de regio, het is namelijk de eerste grote dam aan de gele rivier van China. De dam heeft een hoogte van 106 meter en is maar liefst 875 meter lang.

Na een bezoek met uiteraard bijbehorende proef werd een tweede proef gehouden in het centrum van Sanmenxia. Hier werd de drukte en gekte van een relatief kleine Chinese stad (2,2 miljoen inwoners) vertoond.

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 3

De groep begon met een reis naar Zhengzhou, de hoofdstad van de provincie Hénán. Buiten Zhengzhou werd de opdracht met hovercrafts gehouden aan de gele rivier. Wist je dat hovercrafts in dit gebied daadwerkelijk als openbaar vervoersmiddel worden gebruikt?

Na de hovercraft opdracht vervolgde de reis zich naar Yan Huang Plaza in Zhengzhou. Op deze plek staat een waar beeldenpark met op de berg twee mannen genaamd Yan en Huang. De twee beelden van Yan en Huang van iets meer dan 100 meter hoog zijn de voormalig keizers van China.

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 4

Tijdens de vierde aflevering van wie is de mol begeeft de groep zich in het kleine stadje Shenhouzhen. Hier speelt de groep de porselein opdracht waarbij ze zich tussen stellingen met porselein wurmen om geld voor de pot te verdienen.

Na de opdracht in Shenhouzhen vervolgde de groep zich naar de Fuxi Berg waar de parkeeropdracht werd gespeeld. Helaas zagen we weinig van dit prachtige natuurgebied terug!

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 5

In de vijfde aflevering reist de groep af naar Luoyang. Dit is één van de voormalige hoofdsteden van China. In Luoyang werd de theater opdracht gespeeld in het prachtige opera gebouw waarna de groep afreisde naar Guanlinzhen.

Aangekomen in Guanlinzhen moesten de letters van de zin “Wie is de mol?” gevonden worden. Dit zorgde voor de nodige chaos in de drukke markt en het nodige bekijks bij de lokale bevolking.

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 6

Na de drukte in de stad reist de groep af naar de White Horse tempel. Deze tempel ligt net buiten Luoyang en is één van de eerste boeddhistische tempels die in China gebouwd is. De opdracht speelde zich in een graanveld achter de tempel plaatst.

Na de opdracht in het graanveld ging de groep weer terug naar Luoyang. Hier speelde de tweede opdracht zich plaatst op het grote plein bij het Ding Ding Men Site Museum.

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 7

Aflevering begon in de Dayang fabriek van Luoyang, hier maken ze elektrische auto’s. De groep had als opdracht om auto’s te herkennen aan hun kleur. Na de proef gespeeld te hebben werd de welbekende laser opdracht gespeeld. Een waar gevecht tussen de kandidaten en dé mol.

Later die dag werd de groep gebracht naar een toeristisch themapark waar het oude China was nagebouwd. Hier moest de groep verschillende foto’s maken met lokale Chinezen. Wederom een chaotische opdracht.

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 8

Aflevering acht begon met een fietsopdracht in Luoyang. Een deel van de kandidaten fietste de stad door wat een mooi beeld gaf van de stad. Na de fietsopdracht vertrok de groep naar een kleinschalig Chinees restaurant waar middels de bekende Chinese draaitafel een proef werd gespeeld.

Na een lange busrit naar de Three Gorges kwam de groep aan bij een grote glazen hangbrug. Hier zijn Chinezen gek op, je ziet dan ook regelmatig gigantische glazen hangbruggen in China.

Wie is de mol 2020 locaties – aflevering 9

De een na laatste aflevering van Wie is de Mol 2020 speelde zich wederom af in Luoyang. De groep begon de dag met een opdracht in het ancient tombs museum waar een groep kinderen Kungfu beoefende wat een zeer imposant beeld gaf.

Die avond begaf de groep zich op de plaatselijke markt waar de groep twee winkelkramen kreeg toegewezen en typische Nederlandse gerechten werden verkocht. Wat ons betreft de leukste opdracht van Wie is de Mol 2020! De volgende dag maakte de groep zich klaar voor de finale test.

Wie is de mol, de laatste aflevering

Wie is de Mol 2020 Komt helaas aan zijn eind. Met nog één aflevering op komst is ook dit seizoen bijna op zijn eind. Weet jij wie de Mol is? Wij zetten in op Rob!

Stage lopen in China?

Wij vertellen je er graag alles over.

Vrijblijvend aanmelden voor een stage in China?

Vul simpelweg je e-mailadres in en wij zullen contact met je opnemen om de opties te bespreken.