Voor ouders

Je zoon of dochter op buitenlandse stage laten gaan is spannend. Laat ons je gerust stellen.

Ouders, we begrijpen dat het spannend is

Voor ouders kan het ontzettend spannend zijn om je zoon of dochter stage in het buitenland te laten gaan. Het betekent namelijk dat je jouw kind echt moet loslaten. Zonder jouw toezicht, gaat het jouw zoon of dochter naar de andere kant van de wereld toe. Het vraagt veel van je als ouder om deze stap te zetten. Toch is het wel één van de mooiste dingen die je als ouder kunt doen.


Tijdens een stage in het buitenland kan je zoon of dochter namelijk enorm veel levenservaring opdoen, waar hij of zij de rest van zijn leven profijt van heeft. Daarnaast is een stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring die jouw zoon of dochter voor altijd met zich zal meedragen. Wij snappen dat het lastig kan zijn om je zoon of dochter naar de andere kant van de wereld te zien vertrekken. Daarom willen wij je op deze pagina zoveel mogelijk geruststellen.

Waarom een buitenlandse stage?

Voor ouders is het soms lastig te bevatten waarom je zoon of dochter stage in het buitenland wilt lopen. Hier in Nederland zijn immers ook veel goede bedrijven waar studenten kunnen stagelopen. Toch zijn er verschillende redenen om voor een buitenlandse stage te kiezen.

Deze redenen geven een stage in het buitenland een enorme meerwaarde. We lichten enkele redenen hieronder hieronder toe.

1# Het uitbreiden van het (zakelijk) netwerk

In het buitenland zal jouw zoon of dochter nieuwe mensen leren kennen en dus zowel privé als zakelijk zijn of haar netwerk uitbouwen. De kans is groot dat je zoon of dochter vrienden voor het leven maakt, maar ook nog eens mensen leert kennen die hem of haar op zakelijk gebied kunnen verder helpen.2# Toegevoegde waarde op zijn of haar CV

Wanneer jouw zoon of dochter is afgestudeerd, zal hij of zij waarschijnlijk op zoek gaan naar een baan. Het is algemeen bekend dat het als starter op de arbeidsmarkt best lastig kan zijn om een baan te vinden die bij de studie past. Werkgevers zijn nou eenmaal vaak op zoek naar mensen met veel ervaring. Wanneer jouw zoon of dochter een buitenlandse stage kan vermelden op zijn of haar CV, heeft hij of zij een streepje voor op de concurrentie. Een buitenlandse stage staat namelijk erg sterk op het CV. Het laat namelijk zien dat iemand niet wereldvreemd is, al enige levenservaring heeft opgedaan en niet bang is om uitdagingen aan te gaan. Wist je trouwens al dat afgestudeerden die in het buitenland een stage hebben gevolgd sneller een baan vinden dan afgestudeerden die dat niet hebben gedaan?3# Een echte levenservaring

Voor ouders is dit vaak de doorslaggevende reden om hun zoon of dochter op buitenlandse stage te laten gaan, hoe spannend ze het ook vinden. Een buitenlandse stage is namelijk een ervaring die jouw kind nooit zal vergeten en (mede dankzij ons) met veel plezier op zal terugkijken. Bovendien zal jouw zoon of dochter in het buitenland onwijs veel levenservaring opdoen. Voor het eerst zal hij of zij namelijk zichzelf moeten zien te redden in een vreemd land en leert hij of zij nieuwe mensen én culturen kennen. Dit zal zorgen voor leerzame momenten die jouw kind alleen maar helpen ontwikkelen.

Meer weten over ons?

Maak kennis met ons en bekijk onze werkwijze.

Waarom kiezen voor Stagelanden?

Quote Leon Strikwerda, eigenaar Stagelanden: "Tijdens mijn eigen buitenlandse stage in 2015, dat georganiseerd was door een bureau in Nederland, ging alles mis wat mis kon gaan. Daarom ben ik Stagelanden gestart, met als missie ervoor te zorgen dat andere Nederlandse studenten niet hetzelfde overkomt. Bij ons wordt daadwerkelijk voor alles gezorgd: van het regelen van de accommodatie, tot aan de visumaanvraag. Daarnaast hebben we in bijna elk stageland een kantoor, waardoor studenten altijd bij ons terechtkunnen als er iets aan de hand is of wanneer ze advies nodig hebben.


Vanaf het besluit dat een student op buitenlandse stage gaat totdat hij of zij weer op Nederlandse bodem staat, staan wij dus voor hem of haar klaar. Hierdoor zorgen we ervoor dat de buitenlandse stage voor iedere student een fijne periode wordt, waarin hij of zij niet voor nare verrassingen komt te staan. En dat is voor ouders natuurlijk een geruststellende gedachte."Meer informatie? Neem dan contact met ons op

Wij zorgen er dus niet alleen voor dat de hele stage in het buitenland goed is geregeld, maar dat jouw zoon of dochter ook tijdens zijn of haar stageperiode altijd bij ons terecht kan. En dat is voor ouders vaak een zeer geruststellende gedachten. Wil je graag meer informatie over onze werkwijze en/of de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, want we vertellen je er graag meer over!