Duik in de Fascinerende Wereld van de Japanse Cultuur:

Een Must-Read voor Stage Lopers in Japan

Ontdek de Japanse Cultuur

Denk je erover om stage te lopen in het buitenland en heb je je zinnen gezet op het Land van de Rijzende Zon? Dan ben je hier aan het juiste adres. We duiken diep in de Japanse cultuur, inclusief de gewoontes, kenmerken en kleding die je als stagiair in Japan zult tegenkomen. Lees snel verder en wordt een expert voordat je op het vliegtuig stapt!

Japanse Cultuur Gewoontes: Meer dan Alleen Buigingen

Je hebt vast wel eens gehoord van het Japanse gebruik om te buigen als begroeting. Maar wist je ook dat de diepte van de buiging de mate van respect aangeeft? Ja, de Japanse cultuur gewoontes gaan verder dan je denkt.


Etiquette op de Werkvloer:Als stagiair zul je merken dat punctualiteit en respect hoog in het vaandel staan. Het is niet ongewoon om na werktijd nog even te blijven om zo je toewijding aan het team te tonen.


Samen Eten:Vergeet niet om vóór je maaltijd "Itadakimasu" te zeggen, wat letterlijk "ik ontvang" betekent. Het is een manier om dankbaarheid te tonen voor het eten en de mensen die het hebben bereid.


Schoenen Uit:Bij het betreden van iemands huis, en soms zelfs op kantoren en scholen, is het een gewoonte om je schoenen uit te doen.

Waarom een Stage in Japan?

Japan biedt een unieke mix van oud en nieuw, wat je stage-ervaring alleen maar verrijkt. Je leert niet alleen een nieuwe werkomgeving kennen, ontdekt mooie plekken in Japan maar wordt ook ondergedompeld in een cultuur vol eeuwenoude tradities en hypermoderne trends.

En zeg nou zelf, wie wil er nou niet een stageplaats waar je elke dag sushi kunt eten?

Karakteristieke Japanse Cultuur Kenmerken: Harmony Meets Innovation

Japan is een land waar traditie en moderniteit samenkomen. Hier zijn enkele japanse cultuur kenmerken die je als stagiair interessant zult vinden:


Groepsdynamiek:In Japan wordt het collectief vaak boven het individu gesteld. Dit geldt ook op de werkvloer, waar samenwerking en harmonie belangrijk zijn.


Omotenashi:Dit is de Japanse kunst van gastvrijheid. Het gaat om het anticiperen op de behoeften van anderen en hen zich welkom laten voelen.


Hiërarchie:Status en leeftijd spelen een belangrijke rol in sociale en zakelijke interacties. Het is gebruikelijk om de oudste of meest senior persoon in de groep als eerste te begroeten of te bedienen.

De Invloed van Japanse Cultuur Kleding: Van Kimono tot Streetwear

Kleding is een weerspiegeling van cultuur en Japan is hierin geen uitzondering. Of het nu de traditionele kimono's zijn of de hedendaagse modetrends uit Shibuya, kleding speelt een cruciale rol in de Japanse cultuur.


Kimono:Deze traditionele japon is niet alleen mooi maar heeft ook verschillende stijlen en betekenissen, afhankelijk van de gelegenheid.


Zakelijke Kleding:Verwacht niet dat je in casual kleding naar je stage kunt. In de Japanse zakelijke wereld hechten ze veel waarde aan formele kleding.


Jeugdcultuur:In wijken zoals Harajuku en Shibuya zul je een scala aan jonge mensen in de meest uiteenlopende en creatieve outfits zien.

Meer weten over een stage in Japan?

Wij vertellen je er graag alles over.

Waarom een Stage in Japan?

Dus, beste avonturiers, bereid je voor op een levensveranderende ervaring. Met deze basiskennis van de Japanse cultuur, gewoontes, kenmerken en kleding ben je klaar voor je stage in Japan. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op en laat ons je helpen de perfecte stageplek te vinden in dit fascinerende land!