Waarom een buitenlandse stage?

Dat vertellen wij je maar al te graag!

Waarom een buitenlandse stage?

Een vraag die waarschijnlijk wel eens in je is opgekomen is: zal ik stage lopen in Nederland of in het buitenland? Wij vertellen je wat vanuit ons oogpunt de belangrijkste beweegredenen zijn om stage in het buitenland te lopen!Onderscheid jezelf van de rest met een buitenlandse stage

Tegenwoordig is het steeds lastiger om jouw droombaan te vinden op de arbeidsmarkt. Steeds meer jongeren streven naar gewilde banen en daar wil jij natuurlijk ook kans op maken. Een gewilde baan trekt normaliter veel sollicitanten en daar wil jij tussenuit springen.


Een CV is bij veel sollicitaties leidend, hierop staat onder andere welke opleiding je gevolgd hebt en welke (werk) ervaring je hebt. Een buitenlandse stage staat hierbij sterk op je CV, onderscheid jou van de rest en is voor steeds meer bedrijven een reden om voor jou te kiezen.

Een buitenlandse stage is een ervaring voor het leven

Een stage is één van de momenten tijdens je studie waar je zelf de beslissing over kunt maken. Kies jij voor een stageplek lekker in de buurt, zodat je elke dag op tijd thuis bent? Kies jij voor een stageplek omdat je hier veel kunt leren of in de toekomst graag zou willen werken? Of kies jij ervoor om uit je comfortzone te stappen en ga jij het avontuur aan door te werken voor een internationaal bedrijf aan de andere kant van de wereld?

Wist je dat een buitenlandse stage voor de meeste studenten aan voelt als een lange vakantie? Klinkt dat niet fantastisch?

Bouw aan een internationaal zakelijk netwerk en maak vrienden voor het leven

Tijdens een buitenlandse stage zal je veel nieuwe vrienden maken en bouwen aan een zakelijk netwerk waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Veel van onze studenten hebben nog regelmatig contact met opgedane vrienden en/of collega’s van tijdens hun stageperiode. Dit zijn vrienden voor het leven geworden.


In een wereld waar een internationaal (zakelijk)netwerk steeds belangrijker wordt is dit dan ook één van de voornaamste redenen voor studenten om stage te lopen in het buitenland.Een buitenlandse stage is een investering in de toekomst

Een stage in Nederland is niet te vergelijken met een stage in het buitenland. Tijdens je buitenlandse stage zal je een Engelstalige stagebegeleid(st)er krijgen en onderdeel uit maken van een team waarbij je waarschijnlijk geen woord Nederlands meer zal spreken voor de komende tijd. Er gelden andere omgangsnormen en er heerst een geheel andere (bedrijfs)cultuur wat in het begin misschien even wennen zal zijn.


Je zal gigantisch veel nieuwe ervaringen op doen en momenten meemaken die je voor de rest van de leven zullen bijblijven. Ervaringen om nooit te vergeten en waar je in de toekomst nog aan zal terug denken als de beste tijd van je studie.Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen

Naast bovenstaande argumenten zijn er natuurlijk nog veel meer redenen te benoemen waarom stage lopen in het buitenland een onvergetelijke ervaring is en een investering in de toekomst. Meer redenen om te kiezen voor een buitenlandse stage? Neem dan contact met ons op, wij informeren en inspireren je graag! Mocht je op zoek zijn naar een stage in Nederland, neem dan contact op met fiks

Meer weten over een stage in het buitenland?

Wij vertellen je er graag alles over.

Onze populairste stagelanden

Omdat onze voorliefde bij Azië en Oceanië ligt, bieden wij alleen hier stages aan. Wij hebben per stageland een eigen kantoor op locatie waar je altijd meer dan welkom bent. Een lokaal aanspreekpunt tijdens je stage in het buitenland is voor jou fijn en voor je ouders geruststellend, daarom vinden wij dit erg belangrijk. Je bent namelijk aardig wat kilometers weg van huis.

Wil jij stage lopen in het buitenland? Bekijk dan de stage mogelijkheden in China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland of Indonesië. Wij bieden stages aan voor MBO, HBO en universitaire studenten in elke studierichting. Laat je informeren en inspireren door een van onze medewerkers waarom een stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring is. Wij vertellen je er graag alles over!