Stage tijdens corona

Lees hier de stage mogelijkheden tijdens coronaStage lopen tijdens corona, kan dat en wat zijn de mogelijkheden momenteel?

De hele wereld is nog in greep van het coronavirus en heeft een enorme impact op ons allemaal. Veel landen hebben hun grenzen nog gesloten voor internationale studenten en het toerisme of treffen bepaalde maatregelen zoals een verplichte PCR-test en/of quarantaine. Kan je momenteel nog stage lopen tijdens corona of niet? Wij leggen het je uit.Welke landen zijn momenteel open voor een stage?

De meeste landen hebben inmiddels weer de grenzen geopend voor studenten en toerisme wat natuurlijk erg goed nieuws is. Vandaar zijn per direct stages in landen als: Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam mogelijk. Naar verwachting zal de grens met Japan elk momenteel ook weer opengaan, gevolgd door China. We verwachten dat Australië en Nieuw-Zeeland pas later weer de grens openen.


We merken dat steeds meer landen corona zien als een verkoudsheidsvirus waar we mee zullen moeten leren te leven. De strenge maatregelen die we allemaal mee hebben gekregen zijn dan ook in de meeste landen milder geworden en zullen naar verwachting niet teruggaan naar totale lockdowns en grenssluitingen. Uiteraard is dit een verwachting en volgen we de overheidsinformatie per land volgen en hierop anticiperen.Alles weten over een stage tijdens corona?

Wij vertellen je er graag alles over.De corona maatregelen tijdens je stage

Ga je op stage zal je te maken krijgen met corona maatregelen. Zo zal je een PCR-test moeten afnemen voorafgaand je vlucht en/of een gezondheidsverklaring moeten invullen. Er zijn geen landen die verplichte vaccinatie eisen. Wel is het zo dat sommige landen een voordeel stellen aan vaccinatie zoals een verkorte quarantaine. Wanneer je eenmaal in het land van je stage bent, zal je waarschijnlijk minder merken van de maatregelen. De meeste landen in Azië zijn soepel met de maatregelen waardoor een stage tijdens corona prima plaats kan vinden.Wil jij graag op stage naar Azië of Oceanië en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We vertellen je graag de vele mogelijkheden die we momenteel te bieden hebben!