Volg je minor in het buitenland

Kies voor een stage in het buitenland middeld een minor in het buitenland!

Minor in het Buitenland - Waarom en Hoe?

Het volgen van een minor is een essentiële fase in je opleiding. Maar wat als je deze mijlpaal naar een hoger niveau kon tillen? We hebben het over een minor volgen in het buitenland! Ja, je leest het goed. Niet alleen kun je genieten van een andere cultuur, maar je krijgt ook de kans om je vakgebied te verkennen vanuit een wereldwijd perspectief. In dit artikel bespreken we hoe je dit avontuur kunt aangaan, met een speciale nadruk op het realiseren van je minor in het buitenland via een stage.

Waarom een Minor in het Buitenland?

Waarom zou je kiezen voor een minor in het buitenland? Er zijn verschillende redenen die deze keuze aantrekkelijk maken:

1. Netwerkopbouw: Je bouwt een internationaal netwerk op, wat zeer nuttig kan zijn in je latere carrière.

2. Culturele Ervaring: Je leert verschillende culturen kennen en ervaart een nieuwe levensstijl.

3. Professionele Ontwikkeling: Veel bedrijven waarderen internationale ervaring, wat een minor in het buitenland biedt.

4. Academische Verrijking: Door verschillende onderwijsmethoden en nieuwe vakgebieden te verkennen, krijg je een completer beeld van je studie.

Hoe kies je de Juiste Bestemming en Stage?

Het kiezen van de juiste locatie en stage is cruciaal bij het plannen van een minor in het buitenland. Overweeg de volgende punten:

Vakgebied: Zorg ervoor dat de stage die je kiest, relevant is voor je minor.

Locatie: Overweeg de levenskosten, veiligheid en de beschikbaarheid van nodige voorzieningen bij het kiezen van een bestemming.

Duur: Stem de duur van je stage af op de eisen van je minor.

Tips voor de Voorbereiding

1. Onderzoek: Begin ruim op tijd met je onderzoek naar welke stageplekken in het buitenland je het meeste aanspreken.

2. Financiering: Ga na welke beurzen en subsidies beschikbaar zijn voor studenten die een minor volgen in het buitenland.

3. Visum en Documentatie: Regel tijdig je visum en zorg dat je alle nodige documenten hebt.

4. Accommodatie en Levenskosten: Plan je verblijf zorgvuldig om onverwachte kosten te vermijden.


Uiteraard kunnen wij alle bovenstaande punten voor jou uit handen nemen.

Van Start: Hoe Maak je Je Stage Succesvol?

Zodra je klaar bent met de voorbereiding, is het tijd om te beginnen aan je minor in het buitenland. Hier zijn enkele tips om je stage succesvol te maken:


1. Integratie: Doe je best om je aan te passen aan de nieuwe cultuur en werkomgeving.

2. Initiatief: Neem initiatief in je werk en ben proactief. Dit wordt vaak zeer gewaardeerd.

3. Feedback: Vraag regelmatig om feedback om te weten waar je staat en wat je kunt verbeteren.Conclusie: Minor Volgen in het Buitenland, Een Ervaring om Nooit te Vergeten

Het volgen van een minor in het buitenland is niet alleen een academische uitdaging maar ook een levensveranderende ervaring. Van het opbouwen van een internationaal netwerk tot het ontwikkelen van nieuwe professionele vaardigheden, de voordelen zijn talrijk. Met een goed doordachte voorbereiding en de juiste instelling kan jouw minor in het buitenland een springplank zijn voor zowel je academische als professionele toekomst.

Dus waar wacht je nog op? Start je onderzoek vandaag nog en zet de eerste stap naar een onvergetelijke minor in het buitenland!

4.7

Japan was geweldig

Wat is Japan een geweldig land. De mensen waren super aardig, het eten was top en het land super mooi. Ik kijk terug op een fantastische stage.

Stagelanden

Joris Veldhuis

Tokyo, Japan

4.8

Top tijd gehad

Ik liep stage bij een media bedrijf in Osaka waar ik veel heb geleerd en geen dag hetzelfde was. In de weekenden heb ik veel in Japan kunnen reizen.

Stagelanden

Giel de Groot

Osaka, Japan

4.7

Prachtig land

Het mooiste land waar ik heb mogen wonen. Ik had een toffe stageplek en genoot elke dag van de prachtige omgeving.

Stagelanden

Dewi bakker

Queenstown, Nieuw-Zeeland

4.8

Super stage

Mijn stage in Melbourne was erg gaaf. Ik werkte elke dag aan gave projecten en heb nog steeds contact met oud medewekers.

Stagelanden

Eric van Slooten

Melbourne, Australië


Jou de beste tijd van je studie laten beleven middels een minor in het buitenland. Dat is ons doel.

Kies jij ook voor een stage in het buitenland?

De stage mogelijkheden in het buitenland

Wij snappen dat je op zoek bent naar een stageplek die aansluit op jouw opleiding en past binnen je minor in het buitenland, wensen en eisen. Dit vinden wij dan ook erg belangrijk, want alleen wanneer jij elke dag met zin stage loopt en de beste tijd van je studie beleeft is ons doel behaald. Wij helpen je dan ook graag met een toffe stageplek in Azië of Oceanië. Benieuwd in welke stage sectoren wij onder andere stages aanbieden? Bekijk ze hieronder.


Maatschappelijke stage, Bouw en Architectuur, Communicatie stage, Design, Dier en milieu, Event management, Facility management, Financieel, Hospitality, HR, ICT stage, Sales, Marketing stage, Onderwijs, Rechten, Sport, Stage technische bedrijfskunde, Stage bedrijfseconomie, Toerisme en overige stages.