Stage buitenland? Lees er hier alles over

Kies voor een stage in het buitenland en beleef de beste tijd van je studie!

Direct aanmelden

Stage in het buitenland?

Je staat op het punt een keuze te maken tussen een stage in Nederland of een stage in het buitenland. Maar waar kies je voor? Natuurlijk een buitenlandse stage zouden wij zeggen! Maar wat kan je precies verwachten? Waar moet je aan denken? En wat kost een stage in het buitenland eigenlijk? Deze veel gestelde vragen beantwoorden wij graag voor jou!

Waarom stage lopen in het buitenland?

Hoe gaaf is het om stage in het buitenland te lopen waar een geheel andere bedrijfscultuur heerst, andere omgangsnormen gelden en waar geen Nederlands gesproken wordt? Een sprong in het diepe, maar ook een sprong naar een ervaring waar je de rest van je leven nog over zal praten. Naast je stage in het buitenland zal je waarschijnlijk niet als een kluizenaar je tijd door brengen. Je zal snel nieuwe vrienden maken met collega’s, huisgenoten en andere internationale studenten tijdens je buitenlandse stage en de omgeving gaan ontdekken.


Stage buitenland: Het lijkt net vakantie

Naast je stage in het buitenland heb je genoeg vrije tijd om het stageland of wellicht andere landen te ontdekken, mooie reizen te maken en onvergetelijke ervaringen te beleven. Stage lopen in het buitenland voelt voor de meeste studenten dan ook als een grote, lange vakantie in het buitenland.Jouw stage in het buitenland

Er moet natuurlijk ook gewerkt moet worden tijdens je stage in het buitenland! Wanneer jij je bij ons aanmeldt voor een stage in het buitenland, zullen we samen al jouw wensen en eisen bespreken. Je zal waarschijnlijk zelf een aantal voorkeuren hebben en je school zal ook bepaalde eisen stellen. Samen bespreken we dit zodat alles voor ons helder is en wij gericht op zoek kunnen gaan naar een geschikte buitenlandse stage!

Je zal werken bij het buitenlands stage bedrijf op de afgesproken dagen en tijden en je krijgt een supervisor aangewezen. Kies je voor een stage in een niet Engelstalig land zoals: China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, of Indonesië? Dan zullen wij er altijd voor zorgen dat je een Engelstalige begeleid(st)er toegewezen krijgt.

1# Bouw aan een internationaal zakelijk netwerk

Tijdens je stage in het buitenland zal je veel nieuwe mensen leren kennen. Je zal nieuwe vriendschappen sluiten met bijvoorbeeld lokale inwoners, andere internationale studenten en natuurlijk je aankomende collega’s! Zowel zakelijk- als privé zal je je netwerk uitbreiden. De kans is erg groot dat je vrienden voor het leven maakt, maar ook nog eens mensen leert kennen die je wellicht op zakelijk gebied verder kunnen helpen. Het opbouwen van een internationaal (zakelijk) netwerk is dan ook een groot voordeel van een stage in het buitenland.2# Boost je CV en onderscheid jezelf

Wanneer je eenmaal afgestudeerd bent, is de kans groot dat je op zoek gaat naar een baan. Het is algemeen bekend dat het vaak als starter lastig kan zijn om je droombaan te vinden op de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn vaak op zoek naar mensen met veel ervaring of afgestudeerde die opvallen met hun CV. Wanneer je stage in het buitenland hebt gelopen, heb je veel internationale (werk) ervaring opgedaan, wat jouw CV ten goede komt. Je hebt dan ook zeker een streepje voor op de concurrentie! Een stage in het buitenland laat namelijk zien dat je niet wereldvreemd bent, uitdagingen durft aan te gaan, uit je comfortzone durft te stappen en internationale werkervaring hebt opgedaan. Het zal je verbazen hoeveel waarde werkgevers hiervan hechten. Want wist jij dat afgestudeerde die stage in het buitenland hebben gelopen doorgaans sneller een baan vinden dan afgestudeerde die dat niet hebben gedaan?3# Een levenservaring om nooit te vergeten

De voornaamste reden waarom je waarschijnlijk op stage in het buitenland zou willen gaan is om de unieke ervaring. En dat is het zeker. Een stage in het buitenland is een ervaring om nooit te vergeten en voor bijna alle studenten de beste tijd van hun studie. Je zal je begeven in een totaal ander land waar een andere cultuur heerst, (wellicht) een andere taal gesproken wordt en andere omgangsnormen gelden. Je zal veel levenservaring op doen en ervaringen beleven om nooit te vergeten. Kortom: Wil jij de beste tijd van je studie beleven? Kies dan voor een stage in het buitenland!

Meer weten of een stage in het buitenland?

Wij vertellen je er graag alles over.Stage buitenland voor MBO, HBO en WO studenten

Studeer jij aan het MBO, HBO of WO en ben je op zoek naar een stage in buitenland? Dan helpen wij je daar graag bij. Wij bieden stageplekken aan in bijna alle vakgebieden en voor alle niveaus. Wij bieden stages in de onder andere de volgende sectoren:


Agratische sector, Bouw en Architectuur, Communicatie, Design, Dier en milieu, Event management, Facility management, Financieel, Hospitality, HR, IT, Marketing en sales, Onderwijs, Rechten, Sport, Techniek, Toerisme en overige stages.


Doordat wij een groot scala aan buitenlandse stage bedrijven in ons portfolio hebben, kunnen wij in 99% van de gevallen een passende- en uitdagende buitenlandse stage voor jou vinden. Wanneer wij geen geschikt bedrijf in ons portfolio voor jou hebben, gaan wij op zoek! We zullen niet stoppen tot jouw droom stage in het buitenland gevonden is. Lees hier alles over onze werkwijze.

Wat kost een stage in het buitenland?

De kosten van een stage in het buitenland verschillen per stageland en per pakket. Ben je benieuwd naar de kosten van een stage in het buitenland? Kies dan de stagelocatie van jouw voorkeur via het hoofdmenu. Hier lichten wij de prijs per stagelocatie toe.

Wist je dat een stage in het buitenland niet alleen maar geld kost? Je krijgt bijvoorbeeld een uitwonende beurs, ov-vergoeding, vaak stagevergoeding en je kan aanspraak maken op een Holland Scholarship beurs vanuit de overheid van 1.250 euro.

Meer hierover weten? Neem dan contact met ons op.

Onze populairste buitenlandse stage plekken

Omdat onze voorliefde bij Azië en Oceanië ligt, bieden wij alleen hier buitenlandse stages aan. Wij hebben per stageland een eigen kantoor op locatie waar je altijd meer dan welkom bent. Een lokaal aanspreekpunt tijdens je stage in het buitenland is voor jou fijn en voor je ouders geruststellend, daarom vinden wij dit erg belangrijk. Je bent namelijk aardig wat kilometers weg van huis.

Wil jij stage lopen in het buitenland? Bekijk dan de stage mogelijkheden in China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland of Indonesië. Wij bieden stages in het buitenland aan voor MBO, HBO en universitaire studenten in elke studierichting. Laat je informeren en inspireren door een van onze medewerkers waarom een stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring is. Wij vertellen je er graag alles over!